Blog

Als projectmanager het verschil maken bij zorghuisvesting

René Siebring werkt als senior projectmanager bij Draaijer aan diverse huisvestingsprojecten in de zorgsector. Een functie en een sector die beide uitdagend zijn. Uitdagingen die René met beide handen aanneemt.

Huisvestingsopgaven in de zorg

Er liggen enorme opgaven in de zorg. Onder meer door de vergrijzing zal er in de toekomst veel meer capaciteit nodig zijn, terwijl er nu al een gebrek aan personeel is. Daarbij is de gebouwvoorraad verouderd en moet er worden verduurzaamd. Dit komt allemaal bij elkaar in een sector waarbij de handen aan het bed gewenst zijn en een bouwproject iets is dat er ‘nog even bij’ moet. Bij Draaijer kunnen daarin voor onze opdrachtgevers en hun cliënten het verschil maken.

Projectmanagement van initiatief tot oplevering

Ik begeleid projecten in de zorgsector – en soms ook daar buiten. Vaak is deze begeleiding van het prille initiatief tot aan de oplevering. Soms sluit ik aan op het moment dat er een Programma van Eisen ligt. Ik stuur namens de opdrachtgever de andere partijen in het project aan, zoals de ontwerpers en de uitvoerende partijen. Daarnaast help ik de interne organisatie om op het juiste moment de juiste informatie aan te leveren zodat het ontwerp- en bouwproces niet stagneert en iedereen de goede dingen doet.

Prettig samenwerken met collega’s

De mensen maken de organisatie en bij Draaijer werk je samen met leuke, soms wat eigenwijze collega’s. In veel projecten werk je in een team met andere collega’s van wie je nieuwe dingen leert en aan wie je dingen kunt leren. Daarbij is het een platte organisatie met een no-nonsense aanpak; geen praatjes, maar gewoon het beste doen voor de opdrachtgever. Het is fijn dat collega’s makkelijk te bereiken zijn. Als je een vraag hebt, dan is er altijd wel iemand die de kennis in huis heeft.

Blijven leren

In 2001 ben ik bij Draaijer begonnen. Na een onderbreking van een paar jaar, kwam ik in 2023 weer terug. Ik wil hier mooie projecten blijven doen en nieuwe dingen blijven leren. Er liggen nog heel veel uitdagingen, zowel in de zorg als in andere sectoren, en daar blijf ik mijn tanden in zetten. Waar het kan, help ik daarnaast graag mijn jongere collega’s op pad in dit mooie vak.

Senior projectmanager

René Siebring

HR business partner

Yolanda Nout

“De gebouwvoorraad in de zorg is verouderd en er moet worden verduurzaamd. Als projectmanager kunnen we daarin voor onze opdrachtgevers en hun cliënten het verschil maken, zodat zij zich kunnen richten op hun primaire taak: het verlenen van zorg.”

René Siebring
Senior projectmanager