Nieuws

Energiehub050 genomineerd voor Architectenweb Award Schoolgebouw van het Jaar 2024

Met trots kunnen we melden we dat het project Energiehub050 is genomineerd voor de Architectenweb Award Schoolgebouw van het Jaar 2024!

Het jurycommentaar: “De Energiehub050 is een aantrekkelijk en uitnodigend gebouw om te zien. De grote gevelopeningen tonen de installaties en bedrijvigheid in het interieur en maken vanuit het interieur een verbinding met de omgeving. Tegelijkertijd heeft de Energiehub050 een heerlijk robuuste uitstraling, waarmee het heel goed past op zijn locatie. De jury waardeert ook dat het pand zelf de bouwkundige basis legt voor een natuurlijke energiehuishouding, aansluitend bij de opleiding waarvoor het gebouwd is.”

Op 6 november vindt de prijsuitreiking van de Architectenweb Awards 2024 plaats in Rotterdam. Naast de prijs voor Schoolgebouw van het Jaar worden dan ook prijzen uitgereikt in de categorieën Woongebouw van het Jaar, Kantoorgebouw van het Jaar, Zorggebouw van het Jaar, Interieur van het Jaar en Publiek gebouw van het Jaar.

Circulair onderwijsgebouw

Energiehub050 in Groningen is een circulair onderwijsgebouw dat fungeert als aanjager voor de energietransitie. Dit innovatieve gebouw, ontworpen door DE UNIE ARCHITECTEN, is demontabel en gebouwd met lokale en biobased materialen. Samenwerking en innovatie waren cruciaal voor het succes van dit project. Draaijer was verantwoordelijk voor onder meer de business case, de aanbesteding en het projectmanagement. Het project is gerealiseerd in samenwerking met Alfa-college, BAM Bouw en Techniek en idverde NL.

Simon de Ruig (adviseur Draaijer) en Freddy de Boer (programmadirecteur Energiehub050) benoemen in een interview met Schoolfacilities de uitdagingen van circulair bouwen en hoe dit project als inspiratie dient voor toekomstige duurzame bouwprojecten.

Klik hier voor het interview in Schoolfacilities magazine.

Senior projectmanager

Simon de Ruig

“We zijn trots op het resultaat, maar nog meer op de samenwerking met alle betrokken partijen die ervoor heeft gezorgd dat we dit unieke project op het Suikerterrein in Groningen konden realiseren.”

Simon de Ruig
Projectmanager bij Draaijer