Event

Rondetafel gesprek circulariteit borgen binnen IHP of SHP

Uitnodiging: rondetafel gesprek 14 november over de kansen en uitdagingen van een op doel- en donorgebouw gerichte aanpak.

Veroudering en verduurzaming van onderwijsgebouwen

We staan in Nederland voor een enorme vervangingsopgave voor onderwijshuisvesting. De gemiddelde school is 69 jaar oud en de kwaliteit ervan is vaak ondermaats. Tegelijkertijd moeten we ook verduurzamen en de CO2 impact van (ge)bouwen terugdringen. Deze opgaven vragen om een radicaal andere aanpak en manier van samenwerken.

Milieuwinst met Gebouwenmarktplaats

Draaijer en Brokkenmákers willen bijdragen aan deze vervangingsopgave en daarbij vooral nú al milieuwinst boeken. Eén van de initiatieven die hieraan een versnelling moet geven is de Gebouwenmarktplaats. Het streven van de Gebouwenmarktplaats is om doel- en donorgebouwen met elkaar te verbinden om direct een zo groot mogelijke milieuwinst te boeken.

Programmatische aanpak onderwijshuisvesting

De Universiteit Utrecht vertelt tijdens de sessie hoe zij haar strategisch huisvestingplan en het uitvoeringsplan dat hieruit volgt, inzetten als instrument om sturing te geven aan de cyclus van doel- en donorgebouwen. Ook zien we dat we de programmatische aanpak onderwijshuisvesting en het innovatieprogramma
‘onderwijshuisvesting’ vanuit het Ministerie van OC&W misschien een mooi duwtje in de rug kunnen geven.

Mee praten

Op donderdag 14 november gaan wij met enkele gemeenten en onderwijsinstellingen, in de vorm van een Rondetafelgesprek, met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen die een op doel- en donorgebouw gerichte aanpak met zich meebrengt. De Ronde Tafel vindt plaats in Utrecht op 14 november van 14.30 tot 17.00 uur. De exacte locatie wordt later gecommuniceerd.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar aan de tafel! Je kunt je aanmelden via info@draaijerpartners.nl.

Directeur

Berry ten Pas

Senior projectmanager

Simon de Ruig

"Sluit de materialenkringloop door het verbinden van doel- en donorgebouwen in je IHP of SHP! Op 14 november gaan we in gesprek met verschillende onderwijsinstellingen en gemeenten over dit onderwerp."

Berry ten Pas
Directeur Draaijer