Nieuws

Wijkbureau West in monumentale villa Utrecht

Aan het Utrechtse Merwedekanaal verrees in 1908 de Coöperatieve Stichtsche Olie- en Lijnkoekenfabriek Cereol. Het oorspronkelijke fabrieksterrein bestond uit een fabrieksgebouw met schoorsteen, twee pakhuizen en een directievilla. De in verval geraakte monumentale directievilla is recent volledig gerestaureerd. Sinds maart 2024 is Wijkbureau West van de gemeente Utrecht in de voormalige directievilla ondergebracht.

Draaijer heeft samen met ArchitectenLab het interieurontwerp gemaakt voor dit prachtig gerenoveerde pand. Het huisvestingsadvies en het ruimtelijke ontwerp zijn in het ontwerptraject parallel ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een harmonieuze interactie tussen gebouw en gebruiker.

Het vernieuwde Wijkbureau West combineert moeiteloos het oude met het nieuwe. Het respect voor de historische waarde van het pand is duidelijk zichtbaar in het behoud van karakteristieke elementen zoals de hoge plafonds, trappen en originele details. Tegelijkertijd zijn moderne, duurzame technologieën naadloos geïntegreerd om het gebouw toekomstbestendig te maken.

Adviseur

Dieuwe Breunissen